Om arbetsplatsen

Välkommen till oss på Frändeskolan!

Vi är en skola med strax under 200 elever fördelade från förskoleklass till åk 6 som ligger i Frändefors. Tillsammans arbetar vi för en trygg och lärande skola. Hos oss är ”alla elever, allas ansvar” och vi vet att vi kan göra så mycket mer genom att arbeta med samsyn, delaktighet och engagemang.

Ett tryggt klimat med respekt och gemenskap är goda byggstenar för viljan att lära, utvecklas och kan ge drivkraft till att ta ansvar. Vi vill skapa en tillgänglig lärmiljö både inom- och utomhus som stimulerar och skapar möjlighet för att pröva nytt och samtidigt ta vara på den erfarenhet och kunskap vi har med oss.

Beskrivning

Vi har precis fått ett mycket positivt besked om att vi fått vår ansökan beviljad hos SPSM gällande ”Särskilda insatser på skolområdet, anpassade lärmiljöer som del av särskilt stöd”. Det innebär att vi nu med kort varsel får möjlighet att rekrytera ytterligare pedagoger med specialpedagogisk insikt och erfarenhet till vår skola. Den korta framförhållningen och ett tidsbegränsat bidrag på ett år innebär givetvis utmaningar, men också stora möjligheter.

Vi söker dig som är legitimerad lärare åk 3 – 6  och som är öppen för att arbeta såväl som klasslärare i klass och/eller utifrån behov i vår kommande undervisningsgrupp ”Flexgruppen”. 

I vår beviljade ansökan har vi sökt medel för en ”Flexgrupp” där vi vill utveckla vårt arbete för elever i behov av särskilt stöd. I Flexgruppen kommer elevers tankar och delaktighet att vara i fokus, tillsammans med tidigare dokumentation kring elevers behov av stöd som finns i skolsociala kartläggningar, bedömningar, pedagogiska utredningar och tidigare åtgärdsprogram för hur vi ska utforma lärmiljön för varje individ. Vi ser att nära samverkan och samarbete med ordinarie undervisande lärare måste ske kontinuerligt. I den pedagogiska miljön kommer det att finnas möjlighet till olika sätt att lära.

Vi behöver också arbeta för att utveckla den sociala miljön för elevgruppen genom att skapa förutsättningar för gemenskap, begripligt sammanhang och planerande aktiviteter.

Därtill har vi fått medel för att utveckla den fysiska miljön så att vi kan göra en inbjudande miljö som inger lust att lära samt tillgänglighet till sociala relationer samtidigt som elever behöver kunna sitta ostört, ha möjlighet till varierande anpassade platser.

Vi ser att det är viktigt med:

- begripligt sammanhang och upplevelse av gemenskap

- meningsskapande och motivation

- pedagogiska strategier och stödstrukturer

- olika sätt att lära och att bli trygg med att använda olika lärverktyg

- en god fysisk lärmiljö

- kommunikationsstödjande insatser som skapar samsyn

Med start i augusti behöver vi inledningsvis bygga upp och skapa förståelse för den nya anpassade lärmiljön. Därefter tänker vi att eleverna ges möjlighet att ta del av lärmiljön. Som lärare i denna nya lärmiljö får du vara med tillsammans med elever och ytterligare pedagog skapa förutsättningarna för arbetet. Utvecklingsarbetet sker i nära samverkan och stöd med vår specialpedagog, skolledning och elevhälsa. Individuellt kommer eleverna att kunna delta i den anpassade lärmiljön utifrån behov.

Vår förhoppning är att eleven finner motivation, strategier och nya erfarenheter som leder till att eleven på sikt kan använda stöd och stöttning i sin ordinarie undervisningsgrupp/lärmiljö i högre grad allt eftersom. Stödet kan vara såväl under lektionstid som tiden före och efter lektion, vid övergångar och på raster. Individuellt behöver vi kartlägga när eleven är i störst behov av stöttning. Målet är givetvis att vi kan erbjuda stöd och stöttning i alla våra lärmiljöer på skolenheten.

Vi vill ta vara på den kartläggning av behov av särskilt stöd som vi redan har tillgång till och utveckla och fördjupa förståelsen för varje individs behov. Det är av yttersta vikt att arbetet med den anpassade lärmiljön utvecklas i nära och tillitsfullt samarbete med ordinarie undervisningsmiljö. Steget mellan att få undervisning i ordinarie klass och i flexgrupp får inte vara långt. 

Arbetsuppgifter

Arbete med planering, undervisning, stöd före skoldagen, under raster och efter skoldagen, uppföljning, analys, kommunikation och dokumentation antingen som lärare i någon av våra klasser åk 1 - 6 och/eller i Flexgruppen. 

Kvalifikationer

Legitimerad lärare i åk 3-6, gärna i många ämnen. Specialpedagogisk insikt och ett stort engagemang för våra elever. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet utifrån arbetsgivarens bedömning.

I arbetet behöver du ha stor förmåga att utveckla tillitsfulla, goda och ödmjuka relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Det innebär att du har god samarbetsförmåga, är flexibel, lösningsorienterad och kan anpassa ditt förhållningssätt utifrån olika situationer. Vi önskar att du har ett brinnande intresse för den pedagogiska verksamheten, vågar anta utmaningar och ser vikten av det kompensatoriska uppdraget. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn som innebär att du vet att varje elev presterar utifrån sina förutsättningar och att det är din uppgift som lärare att möta varje elevs behov. 

Villkor

Tidsbegränsad tjänst utifrån SPSM:s bidragsivillkor på ett år, med ev. möjlighet till förlängning.

Rekrytering sker fortlöpande då vi önskar tillträde redan 220812 eller nära inpå utifrån överenskommelse. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-08-12 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vänersborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/241
Kontakt
  • Pernilla Bredberg, 0521-721656
Publicerat 2022-07-06
Sista ansökningsdag 2022-08-04

Tillbaka till lediga jobb